Vin Santo ehk "püha vein" on Itaalias Toscanas armastatud dessertvein. Vin Santo valmistamisel kasutatakse erinevaid valgeid viinamarju (Trebbiano, Malvasia), aga roosaka "põldpüü silma" (Occhio di Pernice) jaoks kasutatakse Sangiovese viinamarju. Viinamarju närtsitatakse õlemattidel soojas ja hea ventilatsiooniga kohas.
Tegemist on dessertveiniga, aga Vin Santo võib olla nii väga kuiv (a la fino sherry) kui ka väga magus. Sarnaseid veine valmistatakse ka mujal Itaalias. Värvus võib varieeruda heledast kuni tumeda merevaiguni, aga isegi oranžini. Maitses on tunda pähkliseid ja rosinanoote, samuti mett.
Serveeri näiteks cantucci küpsistega (neid võib Vin Santo sisse kasta), Gorgonzola juustuga, Tiramisu, foie gras', paté, tumeda šokolaadi, panforte juurde.